Design grafic

Am intrat în lumea designului printr-o întâmplare. Pe calculatorul cu care făceam montaj video în ultimul an de facultate era instalat un Corel Draw! 3 pe care am început să-l învăţ din nevoia de a insera texte şi grafice în secvenţele video. Am fost rapid fascinat de potenţialul designului vectorial, probabil şi pentru că se lega bine de singura parte a matematicii care chiar mi-a plăcut în şcoală: geometria (euclidiană).

După facultate am înfiinţat împreună cu câţiva colegi o firmă cu care speram să ne punem în valoare toate abilităţile proaspăt câştigate pe băncile şcolii. Se numea Media deSign şi visam să facem reportaje, filme documentare, campanii de relaţii publice care să salveze (sau să răstoarne?) lumea. Dar cu care am făcut, în cea mai mare parte, muncă de creaţie grafică. Nu stăpâneam tehnica foarte bine, compensam însă prin idei proaspete.

Au trecut anii, Corel a ajuns la generaţia n-șpe, calculatoarele sunt infinit mai rapide şi mai complexe. Oamenii din Media deSign şi-au văzut, fiecare, de drum. Al meu a rămas legat de designul grafic. De mai bine de 15 ani “desenez” copertă de carte, pliante, broşuri, afişe, concep logo-uri, identităţi vizuale, prezentări multimedia, grafică pentru web. Tehnica designului pe calculator are puţine secrete pentru mine. Clienţii au fost şi sunt în continuare mulţumiţi. Îmi place să mă joc cu forme, culori, imagini, fonturi, texte şi să le aranjez în configuraţii armonioase. Timpul trece pe nesimţite când lucrez la un logo, la un afiş la o grafică pentru un site. Contează ce fac, nu ce sunt. Şi ca ceea ce fac să placă şi altora. Mai jos, câteva exemple din istoria mea de “graphic designer”:

 

Logo

Varii chestii tipărite

Grafică pentru web, multimedia
https://www.mtbtours.ro/en/
https://www.mountainguide.ro/en/
https://www.hbcforanimals.com/
http://progressiveideas.co.uk/
http://www.karpaten-trails.at/
http://www.garcini.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *