Două vorbe despre mine

Născut în Sibiu, facultate şi post facultate în Bucureşti (în total cam 15 ani), acum stabilit în Braşov.

Evenimentele din 1989 m-au prins la mijlocul liceului, eram la secţia mate-fizică a Colegiului Gheorghe Lazăr. Am schimbat macazul de pe profilul real pe cel umanist odată cu intrarea la facultate în 1992, când mi-am consumat mare parte din raţia de noroc intrând ultimul deasupra listei la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti.

Am prins, cred, perioada de aur a facultăţii. Într-o perioadă în care în România totul părea posibil, când hei-rup-ul schimbării nu dăduse cu capul de grindă şi cu oiştea în gard, jurnalismul atrăgea tineri (prea) idealişti, poate (prea) naivi, dar interesanţi şi entuziaşti. În anii aceştia mi-am pierdut interesul pentru jurnalismul sportiv şi m-am apropiat de imagine. Filmare, montaj, fotografie, design. De atunci cam asta fac. Împreună cu oamenii de la productive.ro lucrăm în proiecte sociale (drepturile copiilor, romi, bunăstarea animalelor, sănătate) pentru care facem filme documentare, fotografii de proiect, strategii de comunicare, identitate vizuală, design şi producţie de materiale tipărite, promovare web. Suntem deschişi la noi idei/proiecte care să ne stimuleze şi la care să contribuim cu experienţa şi capacităţile noastre.

Plăcerea de a face sport a rămas, mersul la munte în orice anotimp şi cu varii mijloace (nemotorizate) având o importanţă aparte. Din 1998 sunt ghid montan (prima generaţie de ghizi montani atestaţi de Ministerul Turismului), colaborez cu Iulian Cozma şi de curând oferim ture de mountainbiking (detalii la mountainguide.ro).

Mai multe imagini, filme şi poveşti din peregrinările cu bicicleta găsiţi la mtbtours.ro.

Mă bucur să vă am oaspeţi în acest “acasă” virtual. Vă invit să vizitaţi şi, dacă e cazul, să comentaţi.

Horia Măruşcă | +40740248246 | horia(at)marusca.ro.

Amelia Turp-Balazs

Felicitari, draga Horia, pentru minunatele tale fotografii, unele poezie pura.

Catalina Schveninger

Super fain traiectoriu Horia, abia astept sa ne iei pe munte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *